Spuittechnieken

Wingssprayer

Wingssprayer: kortere werktijden en meer spuitbare uren!

De Wingssprayer is een techniek waarmee door de toepassing van ‘vleugels’ het gewas licht wordt opengetrokken om zo diep in de gewassen te kunnen spuiten. Daardoor wordt de kans kleiner dat ziekten dieper in het gewas kunnen ontstaan.

De vleugels zijn zo gemaakt dat ze ook beschermen tegen de wind waardoor het mogelijk is om met kleine druppels te spuiten zonder dat windgevoelige druppels wegwaaien. Door de luchtstroom die de vleugels veroorzaken wordt de spuitvloeistof in het gewas gedrongen.

Door deze techniek wordt de driftreductie naar het oppervlaktewater beperkt met 99%. Bovendien zorgt het spuiten met kleine druppeltjes ervoor dat er minder vloeistof nodig is en dat er geen druppels van bladeren afrollen. Het residu op consumptiegewassen wordt tot een minimum beperkt.

De Wingssprayer kan met enkele of dubbele dophouders worden uitgerust. De trekker en spuitmachine blijven nagenoeg vrij van chemische middelen. Er kan 5-30% bespaard worden op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door de driftreductie.

Tijdens de fabricage van de Delvano veldspuiten wordt al rekening gehouden met de montage van de Wingssprayer. De beugels waarop de vleugels worden gemonteerd zijn volledig gemetalliseerd en mee gespoten.

 De vleugels beperken de drift van spuitvloeistof met meer dan 99%. Zo is het geen probleem meer om met een snelheid tot 20km/uur te spuiten. Hierdoor neemt de arbeidstijd fors af. Ook is het niet meer nodig om alleen te spuiten wanneer het niet waait, zoals ’s avonds. De vleugels maken de spuitmachine ongevoelig voor wind, zo wordt tevens schade van overwaaiend spuitmiddel bij buren en passanten voorkomen.

Foto toont de sublieme bedekking aan door middel van de Wingssprayer techniek en spuiten met fijne druppels.

Delvano NV

Kuurnsestraat 20-22

B – 8531 Harelbeke-Hulste

+32 (0)56 71 55 21

info@delvano.be

© 2021 Delvano        Disclaimer        Privacy- en cookieverklaring 

Website door Luctor Online