Actueel

Delvano viert jubileum met Special Edition

24 jun, 2022

55 jaar ervaring met zelfrijdende spuitmachines, dat verdient speciale aandacht. Het Belgische familiebedrijf Delvano, gerenommeerd constructeur van machines voor gewasbescherming in land- en tuinbouw en fruitaanplantingen, viert hun 55-jarige jubileum met een Special Edition van de nieuwe ST20 zelfrijder.

Delvano kan terugkijken op een rijke geschiedenis. De Belgische constructeur bestaat sinds 1966, en was een van de eersten met een zelfrijdende spuitmachine. De toenmalige SafeTrac, waarmee het allemaal begon, was gebaseerd op een omgebouwde Fordson trekker en voorzien van een houten tank, een 20 meter brede sproeiboom en een gesloten cabine. Delvano eert de SafeTrac met een Special Edition van de ST20, waarbij de ST aanduiding verwijst naar de mythische SafeTrac. 

“Delvano is een gekende naam in België, maar ook ver daarbuiten,” zegt Joachim Vanlerberghe, huidig zaakvoerder. “Mijn grootvader ontwikkelde de eerste zelfrijdende spuitmachine, en legde daarmee de grondslag voor onze firma nu. De SafeTrac heeft in de jaren 60 en 70 zijn stempel gedrukt op de gewasbescherming België, en verdient het om vandaag gevierd te worden. Met onze ST reeks leeft de mythe verder. Daarom brengen we vandaag deze Special Edition uit!”

De Delvano ST20 Special Edition is gebaseerd op de standaard ST20, maar werd voor de gelegenheid van een zwarte lak voorzien. De zelfrijder is voorzien van een 5000 liter grote tank en een 33m brede spuitboom met AirTec luchtondersteuning  en secties van 1,5m. Daarnaast is de machine uitgerust met luchthoorns, een gebogen LED bar vooraan op de cabine en extra toplampjes. De velgen kregen een geel detail mee. Als extraatje kreeg de ST20 Special Edition nog speciale stickers met de vermelding van het 55-jarig jubileum.

Van de Delvano ST20 Special Edition worden 5 machines gemaakt, waarvan de eerste reeds verkocht is.