Delvano

Onze geschiedenis

Het ontstaan van de NV DELVANO gaat terug naar de stichting van een éénpersoonszaak door Mr. Paul Vanlerberghe, de vader van Carlos Vanlerberghe onze huidige gedelegeerde bestuurder. Paul Vanlerberghe had initiaal een loonwerkonderneming. In die tijd vond hij op de markt geen enkele spuitmachine die hem volledige voldoening schonk. Hij besloot dan ook om, samen met zijn personeel, zelf een spuitmachine te construeren in de kalme wintermaanden. Zij hebben zich dan ook aan het werk gezet en zich speciaal geconcentreerd op het op punt stellen van een stabiele geautomatiseerde spuitboom. Het eindresultaat was een zelfrijdende spuitmachine met een pneumatische bediende spuitboom, die echter zeer snel zou evolueren tot een hydraulisch bediende spuitboom.

Deze verwezenlijking trok  de aandacht van de collega’s loonwerkers die spoedig overgingen tot het plaatsen van orders voor gelijkaardige spuitmachines.

In 1964 bouwde de loononderneming Vanlerberghe een constructiewerkhuis om aan de toenemende vraag te voldoen. Het loonbedrijf werd dan ook stopgezet zodat men zich volledig kon wijden aan de constructie van spuitmachines.

In 1966 werd de PVBA DELVANO gesticht. Met de opgedane praktische ondervinding kenden de spuitmachines DELVANO spoedig een enorm succes. Het bedrijf kende een voortdurende groei, kaderpersoneel werd aangeworven, er kwam belangstelling uit de omliggende landen, en er werd continu gestreefd naar beter rendement en kwaliteit. DELVANO geniet nu van een solide en zeer goede reputatie in de landbouwsector.
Al vlug kwam er dat zelfde jaar de verkoop van getrokken landbouwkranen bij (foto’s getrokken kranen)
Door de vraag naar grotere en zelfrijdende graafmachine voor het verladen van bieten en mest werden we in 1970 verdeler van het merk Mengele. Hiermee hadden we een mooi en uitgebreid gamma om aan de vraag van onze klanten te beantwoorden.

In 1978 werd het grondverzetmateriaal van Mengele overgenomen door  Faun, ook een Duitse constructeur van grondverzetmachine.  Het gamma breidde uit naar onder meer wielladers en graders. (foto’s faun)
In 1988 fuseerde Faun met O&K gekend als Orenstein & Koppel en vanaf toen zijn wij verdeler geworden voor het merk O&K.  Al snel kwamen de “ rode “ graafmachine in beeld bij landbouwers en loonwerkers voor hun goede hefprestaties en Duitse kwaliteitscomponenten.  O&K was ook de pionier voor de “tripel” arm of gedeelde giek en dit werd ook opgemerkt door de aannemingsbedrijven.

In 2000 werd O&K opgenomen in de FIAT groep waaronder New Holland Construction en Case Construction gevestigd zijn.  Vanaf toen zijn wij verdeler geworden van case voor onze regio onder de toenmalige importeur Cestmat.

Na ruim 10 jaar krijgen we voor vlaanderen een nieuwe importeur voor Case Construction namelijk de firma Key-Ttec in Moerbeke, dit was begin 2012.  Terug zijn wij verdeler voor Case Construction voor onze regio met ondermeer een geheel vernieuwde lijn aan grondverzetmachines die voldoen aan de laatste emissie normen.

 

getrokken landbouwkraan

 

werktuigendagen in tielt


bandenkraan mengele, verdeler sinds 1970

 

rupskraan mengele, verdeler sinds 1970

 

wiellader faun, verdeler sinds 1978

 

bandenkraan faun, verdeler sinds 1978

 

bandenkraan o&k, verdeler sinds 1988

 

bandenkraan o&k met tripel arm

 

rupskraan case, verdeler sinds 2000

 

rupskraan case die voldoet aan recente emissie normen